Кривава ДТП у Харкові: суд призначив додаткову експертизу

Кривава ДТП у Харкові: суд призначив додаткову експертизу

Укрінформ
Київський райсуд частково задовольнив клопотання захисту обвинуваченого Геннадія Дронова і призначив додаткову комплексну судову автотехнічну експертизу.

Про це повідомляє кореспондент Укріформу.

На суді присутні обидва фігуранти справи: 20-річна Олена Зайцева - водій авто Lexus і Геннадій Дронов - водій авто Volkswagen Touareg, адвокати, постраждалі та їхні представники.

Суддя Віктор Попрас, частково погодившись з доводами адвоката Дронова, який також просив призначити фонотехнічну експертизу і експертизу матеріалів відео- і звукозапису, призначив додаткову комплексну судову автотехнічну експертизу. Він адресував її експертам Харківського інституту судових експертиз ім. Бокаріуса і попросив провести в короткий термін - до 2 листопада.

Водночас, суд не задовольнив клопотання адвоката Зайцевої про проведення експертизи технічної можливості Зайцевої зупинитися до світлофора.

Під час засідання, поки суддя перебував у дорадчій кімнаті, Зайцева заявила про те, що їй зле, її вивели із залу і викликали для неї "швидку".

Чергове засідання суду відбудеться 7 листопада о 15:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 жовтня засідання Київського райсуду Харкова у справі про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року не відбулося: обвинувачену Зайцеву доправили до суду, але в залі засідань вона не з'явилася, пославшись на нездужання. Суд вирішив звернутися в слідчий ізолятор за інформацією про стан здоров'я обвинуваченої, щоб встановити, чи може вона брати участь у засіданнях і якого роду медична допомога їй потрібна. Засідання суду перенесено на 24 жовтня.

На засіданні суддя Віктор Попрас зачитав довідку з СІЗО, видану Дронову і Зайцевій вранці, що здоров'я обидвох дозволяє їм прибути до суду без супроводу.

2 жовтня в Київському райсуді Харкова вперше з початку слухання справи про ДТП на Сумській надав свідчення Геннадій Дронов. Він, зокрема, заявив, що не вважає себе винним з погляду обвинувачення, але вважає себе винним як людина. За його словами, він їхав зі швидкістю 40 км/год, почав рух на перехресті вслід за мікроавтобусом на зелене світло і не міг уявити, що автомобіль Зайцевої не зупиниться на заборонний сигнал світлофора.

18 вересня 2018 року Київський райсуд подовжив тримання під вартою без застави ще на два місяці для обох фігурантів справи - Зайцевої і Дронова.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій у суд знову викликали "швидку"

11 вересня на суд на повторний виклик не з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою обстежувала Зайцеву після ДТП на наявність опіатів у її крові. За даними поліції, вона втекла на окуповану територію.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з них 5 загинуло на місці і ще одна жінка померла в лікарні. За кермом Lexus перебувала 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до загибелі кількох громадян"). За цією ж статтею обвинувачують і Зайцеву. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-