Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій у суд знову викликали

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій у суд знову викликали "швидку"

Укрінформ
Київський райсуд Харкова переніс засідання у справі про ДТП на вулиці Сумській в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, де на місці загинули п'ятеро людей і ще одна померла в лікарні. Фігурантка справи Олена Зайцева поскаржилася, що погано себе почуває.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання по ДТП закінчилося, по суті, не розпочавшись. Обвинуваченій Зайцевій викликали "швидку ". Після надання медичної допомоги вона в зал судового засідання так і не вийшла. Суд постановив звернутися до слідчого ізолятора за інформацією про стан здоров'я обвинуваченої, щоб встановити, чи може вона брати участь в засіданнях і якого роду медична допомога їй потрібна", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду - 24 жовтня о 14:00.

Водночас, розповіли в суді, суддя Віктор Попрас зачитав довідку з СІЗО, видану Дронову і Зайцевій вранці, що здоров'я обох дозволяє їм прибути в суд без супроводу. Адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що з 9 жовтня у підсудної підвищується тиск, з'явилися судоми, вранці вона перенесла два напади, і її необхідно госпіталізувати в лікарню.

Адвокат потерпілих Лариса Матвеєва запропонувала оголосити перерву на дві години і викликати в суд для Зайцевої "швидку", щоб отримати інформацію про її стан. Потерпілий Ігор Берченко не повірив в хворобу Зайцевої і назвав те, що відбувається клоунадою.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня адвокати обвинувачених Олени Зайцевої та Геннадія Дронова подали клопотання до Київського райсуду Харкова про проведення повторних експертиз, так як, на їхню думку, експертизи проведені не в повному обсязі.

2 жовтня в Київському райсуді Харкова вперше з початку слухання справи про ДТП на Сумщині дав свідчення Дронов. Він, зокрема, заявив, що не вважає себе винним з точки зору обвинувачення, але вважає себе винним як людина. За його словами, він їхав зі швидкістю 40 км/год, почав рух на перехресті слідом за мікроавтобусом на зелене світло і не міг уявити, що автомобіль Зайцевої не зупиниться на заборонний сигнал світлофора.

18 вересня 2018 року Київська райсуд продовжив утримання під вартою без застави ще на два місяці для обох фігурантів справи - Зайцевої та Дронова.

11 вересня на суд за повторним викликом не з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою обстежила Зайцеву після ДТП на наявність опіатів в її крові. За даними поліції, вона втекла на окуповану територію.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов вимагають повторних експертиз

18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з них 5 загинули на місці і ще одна постраждала померла в лікарні. За кермом Lexus знаходилася 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України ( "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією ж статтею обвинувачують і Зайцеву. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-