У Києві пройде ІІІ Форум об’єднаних громад

У Києві пройде ІІІ Форум об’єднаних громад

Децентралізація
Укрінформ
У грудні у Києві пройде ІІІ Форум об'єднаних громад, присвячений питанням економічного розвитку територій.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Захід відбудеться 5 грудня за сприяння Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Саме він у квітні 2014 року, перебуваючи на посаді віце-прем’єр-міністра, представив Концепцію розвитку місцевого самоврядування і домігся її затвердження та впровадження, як ключового елементу зміни державного управління в Україні", - йдеться у повідомленні.

В організаційному комітеті Форуму відзначили, що економічний розвиток регіонів – це наступний етап реформи децентралізації. На місця вже передані широкий спектр адміністративних повноважень та ресурсів, в тому числі землі сільгосппризначення поза межами населених пунктів. Наявні можливості вже дозволили суттєво збільшити бюджети громад. Тож перед ними стоїть завдання примножити свої надбання шляхом залучення підприємницького капіталу, спільного інвестування в розвиток інфраструктури.
Читайте також: Формування спроможних громад: Чернігівщина очолила рейтинг регіонів

Зазначається, що за 4 роки з початку реформи в Україні вже створено 850 спроможних територіальних громад, які об'єднали близько 4 тисяч місцевих рад та більше семи мільйонів населення. Фінансова децентралізація забезпечила зростання бюджетів об'єднаних громад у 3-7 разів. Крім того, держава надає і фінансову підтримку для розвитку територій.

Участь у Форумі візьмуть представники місцевого самоврядування всіх рівнів, народні депутати, представники міжнародної донорської спільноти та експертного середовища.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-