Формування спроможних громад: Чернігівщина очолила рейтинг регіонів

Формування спроможних громад: Чернігівщина очолила рейтинг регіонів

Децентралізація
Укрінформ
У всеукраїнському рейтингу областей щодо формування спроможних громад Чернігівщина піднялася з третьої сходинки на першу.

Про це повідомив сайт "Децентралізація"

"З третього на перше місце - такий стрибок у загальному рейтингу областей щодо формування об’єднаних територіальних громад зробила Чернігівська область, випередивши Житомирську та Хмельницьку області", - йдеться у повідомленні.

Рейтинг визначається на підставі моніторингу, який щомісяця проводить Мінрегіон. Лідерство Чернігівщини у відомстві пояснюють фактом затвердження перспективного плану формування територій громад регіону, який покриває майже 100% його території.

“Донедавна 20% території нашої області не були охоплені перспективним планом, були білі плями, і рухатися далі у створенні спроможних громад було складно. Об’єднавши зусилля всіх зацікавлених сторін, ми розробили чітку дорожню карту просування реформи на Чернігівщині. Прийняття перспективного плану дозволило не лише об’єднувати нові громади, а й забезпечити процеси приєднання сільських рад до функціонуючих ОТГ. Бажання приєднатися вже виявили 17 сільрад”, - прокоментувала новину в.о. голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

Читайте також: Селяни Ланчинської ОТГ самотужки звели міст, на який чекали десятиліття

За її словами, загалом в області діють 38 ОТГ, одна з яких - громада, утворена шляхом приєднання до міста обласного значення Новгорода-Сіверського. У грудні відбудуться перші вибори ще у 5 новостворених громадах та додаткові - у двох ОТГ. Зараз у кожному адміністративному районі вже функціонують громади, які покривають більш ніж половину території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-