У Херсоні попрощалися з Катериною Гандзюк

У Херсоні попрощалися з Катериною Гандзюк

Фото
Укрінформ
Прощання проходило в обласному палаці молоді та студентів.

Загиблу в результаті нападу активістку поховають на міському кладовищі біля селища Геологів.

У Херсоні попрощалися з Катериною Гандзюк / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Катерина народилася 17 червня 1985 року у Херсоні. З 2002 по 2006 рік навчалася у Херсонському державному університеті. У 2008 році закінчила Київський національний економічний університет. У 2016 році — Національну академію державного управління при Президентові України.

З 2003 року була активісткою партії «Батьківщина», очолювала обласну громадську організацію «Батьківщина молода».

Працювала у ГО «Ейдос», була менеджером проектів Фундації громадянської активності, спеціалістом із розвитку волонтерства серед молоді Фонду Народонаселення ООН в Україні.

У 2012 році стала співзасновницею Агенції громадянської журналістики «МОСТ».

З 2012 року, працюючи у проекті «Молоді футбольні волонтери: Спорт і волонтерство для Цілей розвитку тисячоліття» ПРООН, займалася розвитком спорту у сільських районах Херсонщини, працюючи із школярами та шкільними вчителями фізкультури.

Активна учасниця Євромайдану в Херсоні. Усіляко протистояла спробам розпочати у Херсоні «руську весну».

Після анексії Криму та початку війни на Донбасі, опікувалася вимушеними переселенцями.

Працюючи помічником із питань правового захисту Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Херсонській області, започаткувала волонтерський рух по збору грошей для придбання взуття дітям переселенців.

Читайте також: Справу Катерини Гандзюк засекретять - Генпрокурор

Із 2016 року виконувала обов'язки керуючого справами виконавчого комітету міськради.

Катерина Гандзюк активно сприяла відродженню футбольного клубу «Кристал» у Херсоні, після того як він припинив своє професійне існування в 2017 році. У межах своїх повноважень допомагала розвитку не тільки самої футбольної команди, а й також розвитку фан-руху «Кристалу» в місті.

Як повідомляв Укрінформ, Катерина Гандзюк, яку влітку облили кислортою, пішла з життя 4 листопада. 96 днів вона провела в реанімації, перенесла більше 10 складних операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-