Справу Катерини Гандзюк засекретять - Генпрокурор

Справу Катерини Гандзюк засекретять - Генпрокурор

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія не матиме доступу до матеріалів розслідування вбивства Катерини Гандзюк, адже усі матеріали справи будуть повністю засекречені.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає у Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

Генпрокурор наголосив, що слідство не завершене, тому створена Верховною Радою тимчасова слідча комісія не зможе отримати доступ до документів.

"Не уявляю, що може робити ТСК при незакінченому слідстві. У ТСК не буде навіть предмету слідства, адже вся інформація буде засекречена", – підкреслив Луценко.

Читайте також: Рада створила ТСК із розслідування вбивства Гандзюк і нападів на активістів

Ще одна із причин засекреченості – витік інформації. Зараз ГПУ перевіряє причетність 12 осіб до замовлення вбивства Гандзюк. Луценко вважає, що учора одна із версій слідства витекла у ЗМІ.

"Сьогодні я відверто попередив парламентарів – після вчорашніх подій прокурор не надаватиме доступу до жодних документів слідства. Адже подібні витоки інформації ставлять під загрозу успішність розслідування", – розповів генпрокурор.

Читайте також: Луценко каже, що слідство "стоїть за півкроку" до замовника вбивства Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте також: Порошенко: Організатора у справі Гандзюк затримали, але злочин ще не розкритий

В організації вбивства на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-