Луценко каже, що слідство

Луценко каже, що слідство "стоїть за півкроку" до замовника вбивства Гандзюк

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що витік службової інформації у справі щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк зменшив шанси на встановлення замовника злочину на 30%.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що вчора відбувся перший витік, означає, що ми вже на 30% зменшили шанси знайти замовника. Сьогодні цей піар продовжується", - сказав Луценко.

Генпрокурор нагадав, що у справі Гандзюк "із першої секунди" було зареєстровано провадження, яке пізніше за її наполяганням було розділено відповідно до функцій МВС і СБУ на два провадження, встановлені виконавці, встановлений організатор злочину і "стоїмо за півкроку до замовника".

Крім того, Луценко поскаржився, що саме ухвалені парламентом закони не дають змоги правоохоронцям рухатися у розслідуванні швидко. Зокрема, він підкреслив, що навіть для того, щоб провести аналіз кислоти, якою облили загиблу активістку, чи зняти відеореєстатори, правоохоронці мали отримати дозвіл суду і дочекатися черги.

Читайте також: У справі Гандзюк стався витік інформації, що підірвав слідство - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації вбивства на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-