Обсяг місцевих бюджетів у 2019 році сягне 291 мільярда — Зубко

Обсяг місцевих бюджетів у 2019 році сягне 291 мільярда — Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті на 2019 рік має становити 291,1 млрд грн.

Про це на відкритті дводенної Інвестиційної конференції для громад «Стратегічний розвиток та інвестиції» сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зростання місцевих бюджетів - це саме ті повноваження, які були передані в 2014, 2015 роках. Частка їх становить 52% саме в новому бюджеті, такого ще не було... Ми бачимо перспективу, і вона цілком реальна - 291 млрд грн на 2019 рік. 2018 рік ми маємо закрити на рівні 230 млрд грн", - зазначив Зубко.

Читайте також: Саєнко розцінює шанси на вчасне ухвалення бюджету-2019 як високі

Він наголосив, що передача повноважень на місця вимагає від органів місцевого самоврядування розуміння розвитку своєї громади, створення відповідної стратегії та залучення інвесторів для втілення проектів за стратегічними напрямками.

Довденна інвестиційна конференція «Стратегічний розвиток та інвестиції» проходить у Києві і має на меті допомогти ОТГ працювати з інвесторами. Серед більш як 350 учасників заходу є представники 75 громад-учасниць програми USAІD DOBRE, центральних і регіональних органів влади, бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги.

Конференція проходить за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-