Саєнко розцінює шанси на вчасне ухвалення бюджету-2019 як високі

Саєнко розцінює шанси на вчасне ухвалення бюджету-2019 як високі

Укрінформ
Є велика ймовірність того, що державний бюджет на 2019 рік буде ухвалений 22 листопада.

Таку думку висловив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в радіоефірі, повідомляє Урядовий портал.

“Ми отримали вже попереднє схвалення проекту держбюджету Верховною Радою, отримали висновки й пропозиції від народних депутатів. Найближчим часом він буде внесений у парламент до другого читання. 22 листопада ми маємо всі шанси на те, щоб державний бюджет на наступний рік був ухвалений й ми нормально, планово вступили в новий рік без жодних проблем з фінансуванням”, - сказав міністр Кабінету міністрів.

Саєнко підкреслив, що держбюджет-2019 – це, в першу чергу, осучаснення пенсій, підвищення пенсійних виплат, перерахунок пенсій військовослужбовців, бюджет армії та питання субсидій.

«По суті, державний бюджет, який запропонований сьогодні урядом, зберігає всі позитивні програми, які були, й по більшості програм суми фінансування збільшуються», - наголосив урядовець.

Читайте також: Німеччина надасть Україні допомогу у приватизації держпідприємств

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила у першому читанні законопроект про державний бюджет на 2019 рік.

Згідно з документом прогноз доходів зведеного бюджету на 2019 рік становить 1 292,7 млрд грн. Фінансування загального фонду державного бюджету у 2019 році планується за рахунок державних внутрішніх та зовнішніх запозичень.

Обсяг платежів з обслуговування державного боргу на 2019 рік прогнозується в обсязі 145 205,3 млн грн, що на 15 005,0 млн грн більше від плану на 2018 рік. Згідно із законопроектом установлюється прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2019 року - 1 853 гривні, з 1 липня - 1 936 гривень, з 1 грудня - 2 027 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-