В Україні створено 838 об'єднаних тергромад — Зубко

В Україні створено 838 об'єднаних тергромад — Зубко

Децентралізація
Укрінформ
В Україні створено 838 об'єднаних тергромад. Загалом планується, що до 2020 року в Україні буде створено близько 1450 ОТГ.

Про це на відкритті дводенної Інвестиційної конференції для громад "Стратегічний розвиток та інвестиції" сказав віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми маємо 838 об'єднаних територіальних громад, де вже змінена система менеджменту: це є голова, є рада, можливість прийняття стратегії, можливість і, найголовніше, виконання цієї стратегії конкретно за напрямками, конкретно щодо створення тієї інфраструктури, яка дозволяє потім залучати інвестиції", — зазначив Зубко.

Конференція "Стратегічний розвиток та інвестиції" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він наголосив, що до 2020 року об'єднання територіальних громад має бути завершене.

За словами високопосадовця, перспективним планом передбачено 1216 ОТГ. Всього в Україні має бути 1400-1450 об'єднаних тергромад.

Інвестиційна конференція для громад "Стратегічний розвиток та інвестиції" проходить у Києві протягом 5-6 листопада. Мета конференції — допомогти ОТГ навчитися, як працювати з інвесторами.

Читайте також: Формування спроможних громад: Чернігівщина очолила рейтинг регіонів

Конференція зібрала понад 350 учасників, серед яких представники 75 громад-учасниць програми USAІD DOBRE, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади. Конференція проходить за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-