Понад п'ять тисяч мешканців Тернополя вийшли на вулиці через вартість проїзду

Понад п'ять тисяч мешканців Тернополя вийшли на вулиці через вартість проїзду

Фото
Укрінформ
У центрі Тернополя понад 5 тисяч містян проводили акцію протесту проти підвищення вартості проїзду у міських маршрутках та тролейбусах.

Учасники акції називають такі тарифи необгрунтованим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У сусідніх обласних центрах – в Чернівцях, Рівному, Луцьку, Івано-Франківську - витрати на перевезення городян приблизно однакові, як і в Тернополі, але проїзд там у 2-3 рази нижчий, ніж у нас. Тож ми хочемо мати вичерпну, обгрунтовану інформацію щодо підняття цін на проїзд у громадському транспорту для того, щоб зробити незалежну економічну та фінансову експертизу такого рішення місцевої влади. Також ми вимагаємо, щоб влада дала громаді чітку інформацію щодо пасажирських потоків у місті, інакше ми вдаватимемось до інших акцій протесту», - сказав кореспонденту агентства один із співорганізаторів акції Іван Рудакевич.

В Тернополі протестували проти підняття тарифів на перевезення у громадському транспорті / Фото: Олег Снітовський. Укрінформ

Читайте також: У Тернополі здорожчав проїзд

Учасники протесту закликали правоохоронні та контролюючі органи відреагувати на підвищення тарифів на перевезення пасажирів.

При цьому сотні людей перекриливали центральні вулиці Тернополя. 

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі з 1 листопада проїзд у маршрутці зріс до 9 гривень, а в тролейбусі - до 8 гривень, що викликало масове незадоволення жителів обласного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-