На міжнародному форумі у Львові виводили формулу енергетичної незалежності

На міжнародному форумі у Львові виводили формулу енергетичної незалежності

Відео
Укрінформ
У Львові на Міжнародному економічному форумі виводили формулу енергетичної незалежності.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Одним із пріоритетних завдань обласної влади є проведення послідовної політики щодо підвищення ефективності використання енергоносіїв, економії паливно-енергетичних ресурсів та використання місцевих видів палива і відновлювальних джерел енергії. З цією метою на Львівщині успішно реалізується низка програм та проектів. Зокрема, вперше в Україні було запроваджено механізм стимулювання населення до впровадження енергоощадних заходів", - зазначив в.о. директора департаменту енергозбереження та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА Михайло Грет.

За цей час, поінформував він, Програмою скористались понад 38 тисяч родин, які отримали кредити на загальну суму понад 580 млн грн. Сума відшкодування з обласного бюджету склала понад 71 млн грн. За словами Грета, Львівщина активно співпрацює з міжнародними організаціями, залучаючи на впровадження енергоощадних заходів кошти Європейського Союзу.

Пошук нових шляхів енергоефективності продовжився під час пленарних засідань та круглого столу «Енергоефективність Львівщини: виклики та досягнення в умовах євроінтеграції».

Читайте також: Мінфін: Дефіцит бюджету за два роки скоротиться до менше 2% ВВП

Окрім того, були підписані два меморандуми про співпрацю в галузі енергозбереження. Перший -  між ЛОДА, обласною радою, Кам'янко-Бузькою міськрадою, обласною дитячою клінічною лікарнею «ОХМАТДИТ» та Міжнародною благодійною організацією Фонд Східна Європа, другий - між облдержадміністрацією, обласною радою та Громадською організацією «Кластер Енергії». Вони передбачають розвиток в регіоні альтернативних джерел енергії, зокрема, біоенергетики (вирощування енергетичних культур, біогаз, відходи деревообробки та сільськогосподарського виробництва).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-