У Житомирській області створили другу ОТГ на базі міста обласного значення

У Житомирській області створили другу ОТГ на базі міста обласного значення

Децентралізація
Укрінформ
На Житомирщині створили вже другу об’єднану територіальну громаду на базі міста обласного значення. Окрім Житомира до процесу децентралізації приєднався і Новоград-Волинський.

Рішення «Про добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади» підтримали на сесії 1 листопада депутати міської ради, повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю міськради.

«Відповідним рішенням міської ради погодили здійснити добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрів, Маковиці та Майстрова Воля Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, а також затвердити план організаційних заходів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще одним рішенням утворено Майстрівський старостинський округ Новоград-Волинської міської ОТГ з центром у селі Майстрів у складі сіл Майстрів, Маковиці та Майстрова Воля, а також покладено обов’язки старости в старостинському окрузі на Олексія Борисюка, який здійснював повноваження Майстрівського сільського голови до приєднання.

Читайте також: На Луганщині обіцяють за три роки відновити сільські клуби

Як повідомляв Укрінформ, Житомирська ОТГ стала першою в Україні, створеною навколо обласного центру.

Зображення: Фокус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-