На Луганщині обіцяють за три роки відновити сільські клуби

На Луганщині обіцяють за три роки відновити сільські клуби

Укрінформ
В Луганській області затверджена регіональна цільова програма розвитку клубних закладів у сільській місцевості на 2019-2021 роки.

Про це інформує прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«На сьогодні на підконтрольній українській владі території області у сільській місцевості функціонує 267 клубних закладів, де діють 832 колективи художньої самодіяльності. Звання «народний» мають 28 колективів та «зразковий» – 3 аматорських колективи. Як зазначено у документі, сучасний стан розвитку сфери культури в сільській місцевості на території області не відповідає вимогам щодо надання якісних культурних та освітніх послуг і потребує активізації діяльності клубних закладів», - йдеться в релізі прес-служби ОДА.

Прийнята програма дасть можливість сприяти відновленню клубних закладів у сільській місцевості та підвищити їх важливу роль та статус у культурному житті мешканців сільських населених пунктів.

Читайте також: Німеччина відправить в Україну спецпредставника з децентралізації

А саме, протягом трьох років розроблятимуться інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку відповідного спрямування, які реалізовуватимуться за рахунок державного фонду регіонального розвитку, проводитимуться капітальні ремонти клубних закладів.

Для реалізації програми передбачено залучити кошти у сумі 45 млн 905,33 тис. гривень, у тому числі державного бюджету – 40 млн 500,0 тис. гривень, обласного бюджету – 905,33 тис. гривень, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад – 4 млн 500,0 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-