Це бізнес: Труханов прокоментував справу

Це бізнес: Труханов прокоментував справу "Краяна"

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов переконаний, що йому вдасться в суді довести, що виконував свої посадові обов'язки.

Так сьогодні Труханов прокоментував журналістам свою участь у засіданні Приморського райсуду Одеси, де слухається справа про незаконне заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час перебування на процесі я мимоволі ловлю себе на думці: що я тут роблю? Очевидно, доведеться відповісти на всі питання, щоб ні в кого не було жодних сумнівів (у законності дій - ред.) і навести переконливі докази, що ми виконували свої функціональні обов'язки, а не "розписані ролі", як твердить слідство", - зазначив Труханов.

Відповідаючи на запитання, чим можна пояснити зниження удвоє ціни приміщення холдингової компанії "Краян", придбаного міськрадою за 185 мільйонів гривень, Труханов сказав: "Проблема в тому, що ви задаєте питання не тим, хто продавав приміщення. І хочете отримати відповідь. А це бізнес, розумієте? Може, люди, які продали приміщення, керувались тим, що гроші арештовано? І знизили ціну, щоб їх віддали їм, щоб вони працювали? Запитання не до мене: не знаю, чим продавці керувались, чому таким чином вчинили? Якщо зможемо зекономити кошти, скажемо "спасибі", нам ціна підходить".

Труханов переконаний, що чиновники мерії "діяли правильно при придбанні приміщення, підрахувавши економічну вигоду для міста".

Читайте також: Суд заслухав позиції сторін у "справі Труханова" і відклав розгляд на тиждень

Варто зазначити, що під час бесіди мера з журналістами, звучали вигуки "дерибанщики", "злодії" з боку окремих одеситів, що були присутні у будівлі суду.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро почали розслідувати "справу Труханова" 2 листопада 2016 року, а в жовтні поточного року передали багатотомну кримінальну справу на розгляд суду.

За результатами розслідування повідомлено про підозру групі чиновників Одеської мерії, а також керівникам і засновникам деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-