Верховний суд прийняв скаргу на вирок

Верховний суд прийняв скаргу на вирок "Топазу" - адвокат

Укрінформ
Верховний суд прийняв до провадження касаційну скаргу захисту на вирок Ігнатові Кромському ("Топазу"), якого 28 вересня райсуд Харкова звільнив з-під варти за "законом Савченко".

Про це розповів на прес-конференції адвокат Кромського Олександр Шадрін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкрито касаційне провадження щодо його справи", - сказав адвокат.

Також він повідомив, що прокуратура Харківської області подала апеляційну скаргу на рішення Жовтневого райсуду про перерахунок термінів Кромському та його звільнення з-під варти.

"Апеляційний суд ще не розглядав цю скаргу, але є вірогідність, що справу Кромського відправлять до суду на новий розгляд за формальними ознаками, наприклад, не зберігся оригінал якого-небудь судового документу, і Кромського повернуть під варту. На завершення Кромський звільнений з-під варти як засуджений за конкретним звинуваченням, хоча він не визнав своєї провини, і цю провину не було аргументовано доведено у суді. Тому ми хочемо, щоб "крапку" у справі "Топаза" поставив Верховний суд", - відзначив Шадрін.

За його словами, наразі Кромський знаходиться у Харкові: "Він проходить курс лікування".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 вересня Жовтневий райсуд Харкова врахував аргументи захисту Ігната Кромського - "Топаза" і прийняв рішення про його негайне звільнення за "законом Савченко".

12 липня Апеляційний суд Харківської області залишив у силі вирок суду першої інстанції по справі активного учасника безладів у Харкові навесні 2014 року Ігната Кромського, відомого за позивним "Топаз": 8 років позбавлення волі.

30 січня Київський райсуд Харкова частково підтримав позицію прокуратури області, тобто, визнав винним 31-річного Кромського у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у масових безладах і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 289 КК України) та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Кромський повинен по суду заплатити балансоутримувачу КП "Держпром" 700 тис. грн в якості компенсації за пожежу навесні 2014 року у будівлі Харківської ОДА.

Водночас, прокурор просив призначити Кромському 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Антимайдановец Топаз вийшов із СІЗО за "законом Савченко"

28 березня 2014 року Ігнат Кромський - "Топаз" був затриманий у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА.

29 березня 2014 року суд посадив "Топаза" під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його у Донецьку. У вересні суд обрав йому особисте зобов'язання як запобіжний захід. У листопаді "Топаз" не з'явився за викликом до суду. У грудні він затриманий при спробі втечі до РФ і взятий під варту.

Ігнат Кромський у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-