Супрун сказала, скільки чекати зарплати житомирським лікарям

Супрун сказала, скільки чекати зарплати житомирським лікарям

Укрінформ
До кінця цього місяця у Житомирі вирішать проблему із недостатністю коштів для зарплат медичним працівникам.

На цьому наголосила під час прес-конференції у Житомирі в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Житомирі є проблема із недостатністю зарплати для медпрацівників, яка виникає в кінці року. Ми платимо субвенції, і Житомир отримує свою, а райони – свою. Проте багато людей приїздять із районів лікуватися в Житомир, але за них гроші залишаються там (в районах - ред.). Коли ми вже на вторинній і третинній ланці перейдемо на нову систему фінансування, то гроші йтимуть за пацієнтом. Національна служба здоров’я оплачуватиме ту лікарню, де лікується пацієнт», - зауважила Супрун.

Читайте також: Борги по зарплатах медиків становлять 1,5 мільярда — Супрун

За її словами, Міністерство охорони здоров’я разом із Міністерством фінансів опрацювали питання недостатності коштів на зарплати медпрацівникам і тепер очікують, що впродовж наступних двох тижнів уряд спрямує резервні кошти в області.

«У Національній службі здоров’я був резерв на первинну ланку, але його передали в субвенцію на вторинну і третинну ланки там, де не вистачає коштів на зарплати лікарям і медперсоналу. Думаю, що до кінця цього місяця не буде такої проблеми в Житомирі та області», - додала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-