Суд почав розгляд по суті справи мера Одеси і

Суд почав розгляд по суті справи мера Одеси і "труханівців"

Укрінформ
Райсуд Одеси 1 листопада приступив до розгляду по суті справи мера міста Геннадія Труханова та інших посадовців, обвинувачених у заволодінні коштами бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб.

До суду прибули не лише учасники процесу, а й чимало представників громадськості міста, що цікавляться перебігом розслідування резонансної справи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Судова колегія під головуванням Сергія Черевка на першому засіданні судового процесу, яке відбулося 26 жовтня, заслухала ряд клопотань, поданих сторонами захисту та обвинувачення. Зокрема, один із заставодавців заявив клопотання про повернення йому грошових коштів застави на суму понад 10 мільйонів гривень, внесених за обвинувачених Кравченка та Гордієнка.

Однак представник обвинувачення заперечив проти задоволення клопотання, оскільки строк дії ухвали про запобіжний захід не скасовано.

Крім того, сторона обвинувачення спростувала заяву захисту Труханова, яку очолює Лисак, про те, що арешт майна, яке є речовим доказом, нібито скасовано. "Постанову про визнання майна, оціненого в 185 мільйонів гривень, речовими доказами не скасовано", - сказав прокурор.

На підготовчому засіданні суду також вирішено було дослідити клопотання про скаргу на дії прокурора, про зміну запобіжного заходу, і ухвалити рішення на сьогоднішньому засіданні.

Варто зазначити, що судовій колегії належить також винести ухвалу щодо задоволення клопотання адвокатів Труханова про закриття справи відносно однієї з семи обвинувачених НАБУ і САП - директора підприємства "Брокбізнесконсалт" Галини Богданової (оцінювачки майна холдингової компанії "Краян").

"Якщо справу щодо Богданової закриють, це зробить неможливим доведення вини Труханова та інших посадовців. Вважаючи здійснену нею оцінку нерухомості адекватною, можна стверджувати, що розмови і дії "труханівців" були лише проявом їх внутрішніх переживань за одеситів", - вважає, зокрема, юрист Центру протидії корупції Віталій Цокур.

Читайте також: Справа Труханова: один із фігурантів сяде на дев'ять років

Як повідомлялося, обвинуваченими у справі є мер Одеси Труханов, його заступник Павло Вугельман, голова постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, його заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ "Девелопмент еліт" (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, директор ТОВ "Valton Group" Ігор Кравченко та директор підприємства "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова (оцінювач).

Детективи НАБУ і прокурори САП вважають, що ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

За результатами розслідування було повідомлено про підозру посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-