Справа Труханова: один із фігурантів сяде на дев'ять років

Справа Труханова: один із фігурантів сяде на дев'ять років

Укрінформ
Екс-главу міста Миколаїв Львівської області Ігоря Хімчака засудили до 9 років позбавлення волі із конфіскацією усього особистого майна через одержання мільйону гривень хабара.

Про це повідомляє прес-центр Судової влади України.

“26 жовтня 2018 року Сихівським райсудом м.Львова оголошено вирок колишньому міському голові м. Миколаєва Львівської області”, - йдеться у повідомленні.

Відповідно до вироку суду колишнього міського голову м.Миколаєва Львівської області визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 368 КК України, та призначили йому покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних функцій в органах місцевого самоврядування строком на 2 роки із конфіскацією всього особисто належного йому майна.

Разом з міськголовою Миколаєва у цій справі фігурували спеціаліст з енергозбереження та комунальної власності Миколаївської міської радита спеціаліст-контролер Миколаївського комунального підприємства ЖКУ. Їх засудили до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних функцій в органах місцевого самоврядування строком на 2 роки із конфіскацією всього особисто належного йому майна.

Читайте також: Суд відклав розгляд клопотання САП про зміну підсудності справи Труханова

Суд визнав доведеним той факт, що троє фігурантів справи отримали 1 мільйон гривень за ухвалення міськрадою рішень щодо виготовлення і погодження технічної та дозвільної документації, а також організацію перемоги на аукціоні та купівлю земельної ділянки площею 3,42 га для будівництва ливарного цеху за заниженою вартістю.

Як повідомлялося, 19 липня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) поширило повідомлення про завершення розслідування стосовно дій семи осіб, підозрюваних у заволодінні коштами бюджету міста Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян», в тому числі чинного мера Одеси.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-