Суд відклав розгляд клопотання САП про зміну підсудності справи Труханова

Суд відклав розгляд клопотання САП про зміну підсудності справи Труханова

Укрінформ
Верховний Суд відклав розгляд клопотання САП про передачу так званої "справи Краяна", фігурантом якої є мер Одеси Генадій Труханов, на 22 жовтня.

Про це оголосив головуючий суддя Володимир Король, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд постановив відкласти розгляд клопотання на 15:00 на 22 жовтня", - сказав Король.

У коментарі журналістам прокурор САП Валентин Мусіяка повідомив, що обвинувачення хоче, щоб справу передали до Солом'янського суду Києва.

Він уточнив, що обвинувальний акт у справі налічує 250 сторінок.

Як повідомлялося, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру Геннадію Труханову, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: У справі Труханова призначили підготовче судове засідання

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем").

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

У травні 2018 року підозрюваним та їх захисникам було відкрито матеріали кримінального провадження.

8 червня суд дозволив Труханову виїжджати за кордон.

З 28 вересня по 3 жовтня 2018 року прокурори САП вручили обвинувальний акт, складений детективами НАБУ, 8 підозрюваним у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ "ХК "Краян".

Наразі справа направлена до Малиновського райсуду Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-