У справі Труханова призначили підготовче судове засідання

У справі Труханова призначили підготовче судове засідання

Укрінформ
Призначено підготовче судове засідання за обвинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова у підготовці до заволодіння коштами міськбюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб при придбанні будівель ВАТ "ХК "Краян".

Про це повідомляє прес-служба Малиновського райсуду Одеси.

"До Малиновського райсуду надійшов обвинувальний акт у відношенні Одеського міського голови Труханова та інших посадових осіб, обвинувачених за фактом готування до заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст. 14 та ч.5 ст.191) Кримінального кодексу України", - зазначили в суді.

Справу розглядатиме колегія у складі головуючого судді Сергія Черевка, а також суддів Дмитра Передерка і Віктора Короя.

Підготовче судове засідання призначено 26 жовтня 2018 року.

Варто зазначити, що раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Верховного Суду з клопотанням про зміну підсудності справи. Оскільки САП вважає, що в Одесі неможливий об'єктивний розгляд цього кримінального провадження.

Читайте також: У справі одеського заводу "Краян" вісьмом підозрюваним вручили обвинувальні акти

Як повідомлялося, 19 липня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) поширило повідомлення про завершення розслідування стосовно дій семи осіб, підозрюваних у заволодінні коштами бюджету міста Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян», в тому числі чинного мера Одеси.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-