У справі одеського заводу

У справі одеського заводу "Краян" вісьмом підозрюваним вручили обвинувальні акти

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили обвинувальні акти вісьмом підозрюваним у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян». 

Про це інформує прес-служба НАБУ

Зокрема, обвинувальні акти вручено міському голові Одеси, заступнику одеського міського голови, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директору департаменту комунальної власності Одеської міськради, заступнику директора департаменту комунальної власності Одеської міськради, директору приватної компанії-продавця будівлі, представнику компанії продавця будівлі і оцінщику.

Їх обвинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, директора приватної компанії-продавця будівлі слідство обвинувачує у фіктивному підприємництві та замаху на легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом.

Як встановило слідство, Одеський міський голова у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Читайте також: Труханов і Кº: НАБУ заявляє про сім завершених розслідувань щодо "бюджетного скандалу"

Зазначається, що детективи і прокурори завадили цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на 185 млн грн, сплачених із місцевого бюджету Одеси. Відтоді постійно вчиняються спроби скасувати арешт коштів, у тому числі через раптове зменшення ціни договору до 90 млн грн в січні 2018 року.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із листопада 2016 року. У травні 2018 року підозрюваним та їх захисникам було відкрито матеріали кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-