Суд надав постраждалому журналісту Осьмаку персональну охорону — НСЖУ

Суд надав постраждалому журналісту Осьмаку персональну охорону — НСЖУ

Укрінформ
Суд надав редактору генічеського інтернет-видання «Новый Визит» Геннадію Осьмаку, який постраждав від нападу на акції протесту перевізників-нелегалів 7 місяців тому, особисту охорону.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

"Після чергових погроз на адресу редактора генічеського інтернет-видання «Новый Визит» Геннадія Осьмака, що постраждав від нападу на акції протесту перевізників-нелегалів 7 місяців тому, Генічеський райсуд Херсонської області ухвалив рішення надати журналісту та його родині особисту охорону", - зазначається у повідомленні.

Захист забезпечуватимуть співробітники Національної поліції на час судових розглядів справи про напад Осьмака – за 30 хвилин до початку судового засідання та протягом 30 хвилин після. Юридичну допомогу постраждалому журналісту надає Національна спілка журналістів України.

"Слідство тривало трохи більше півроку, що для українських реалій досить незначний термін, і ось справу направили до суду, де 22 жовтня відбулося перше слухання. Увесь час підтримку в цій справі постраждалому журналісту надавали медіа-юристи НСЖУ. Коли ж під час суду дехто з нападників знову почав поводитися агресивно та став погрожувати, журналіст подав відповідне клопотання до суду, який і прийняв інноваційне для українських реалій рішення щодо надання персональної охорони постраждалому та членам його родини", - прокоментував секретар Національної спілки журналістів України, правозахисник Валерій Макеєв.

Читайте також: У Чорноморську напали на медиків "швидкої" – Супрун

Подія, яка передувала судовому слуханню, сталася 22 березня у Генічеську. Близько сотні перевізників-нелегалів вийшли до будівлі Генічеського райдержадміністрації, аби висловити протест щодо налагодження регулярного автобусного сполучення з контрольним пунктом в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінкордоні з анексованим Кримом. Геннадій Осьмак, місцевий журналіст, член НСЖУ, у цей час був присутнім у райдержадміністрації, та, дізнавшись про подію, особисто прибув на акцію, аби її висвітлити. Журналіст відрекомендувався і засвідчив, що виконує професійну діяльність. Та мітингувальники поводились агресивно, заважали проводити зйомку, погрожували та ображали.

За допомогою у захисті прав Осьмак звернувся до НСЖУ. За результатами наданих консультацій журналіст подав заяву до відділку поліції щодо протиправних дій супроти нього. І вже наступного дня було відкрито кримінальне провадження за ст.171 ККУ – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-