На Херсонщині розпочало мовлення перше в області радіо громади

На Херсонщині розпочало мовлення перше в області радіо громади

Укрінформ
На Херсонщині у смт Рикове найближчого до Криму Генічеського району 27 жовтня розпочало мовлення Радіо "Говорить Рикове" — перше в області радіо місцевої громади.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати селищному голові, депутатському корпусу, членам виконавчого комітету, працівникам виконкому, комунального підприємства за те, що спільними зусиллями змогли зробити таку велику справу і перші в області запустили місцеве радіо. Це велика справа, яка вкрай необхідна людям для того, щоб розуміти, які процеси відбуваються на території вашої громади", — сказав під час першої радіопередачі голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов.

У свою чергу, як наголосив голова селищної ради Олександр Галицький, відкриття цього радіо є дуже важливою справою для місцевої громади. "Люди будуть слухати себе, і тих, хто хоче щось важливе сказати для всієї нашої громади. Нас слухають такі населені пункти, як Рикове (колишня назва смт Партизани — ред.), Догмарівка, Москаленко і Гайове, ми охоплюємо таку територію нашої громади", — зазначив він.

Радіо "Говорить Рикове" мовить на частоті 87,9 FM. Працює воно цілодобово. Власні передачі займатимуть чотири години на добу, а решту часу воно ретранслюватиме контент "Українського радіо". На реалізацію проекту з місцевого бюджету було витрачено 400 тис. гривень.

Читайте також: Херсонщина цьогоріч отримала туристичного збору на 27% більше

Як заявив голова Генічеської районної ради, у районі зацікавлені в тому, щоб громадське радіомовлення з'явилося і в інших місцевих громадах. "Я думаю, що наступного тижня ми такий проект обговоримо з міською радою (Генічеською — ред.)", — сказав Євстратов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-