СБУ видворила з України

СБУ видворила з України "злодія в законі"

Укрінформ
СБУ у жовтні затримала та примусово видворила за межі України "злодія в законі" на прізвисько "Жоржикич", йому заборонено в'їзд до країни терміном на три роки.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники української спецслужби затримали зловмисника в Одесі та примусово видворили за межі України із забороною в'їзду терміном на три роки", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що представник кримінальних кіл однієї з кавказьких країн нелегально прибув до південного регіону для встановлення контролю над частиною грошових потоків від грабежів, розбійних нападів, крадіжок, вимагання.

Як наголосили у спецслужбі, співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України продовжують блокувати спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні через протиправну діяльність "злодіїв у законі".

Читайте також: На Запоріжжі СБУ вилучила зброю та наркотики

"За задумом російських спецслужб, загострення криміногенної обстановки в Україні, особливо напередодні майбутніх президентських виборів, має призвести до падіння рівня довіри до державної влади і правоохоронної системи", - йдеться у повідомленні.

За наявною в СБУ інформацією, представники кримінальних кіл з Росії та країн Кавказу координують діяльність злочинних угруповань, які причетні до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів на території України. Зокрема, "злодії у законі" контролюють перерозподіл фінансових потоків від крадіжок, грабежів, розбійних нападів, викрадень автотранспорту, розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин. При цьому частина коштів, отриманих злочинним шляхом, спрямовується на фінансування російсько-терористичних сил на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Від початку цього року ГУ БКОЗ спільно з регіональними підрозділами СБУ було видворено п'ятьох "злодіїв у законі", більш як ста представникам злочинних кіл, серед яких громадяни Росії та Грузії, встановлено заборону в`їзду до України терміном на п`ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-