У Дніпрі хакер продавав віруси на своїх закритих веб-ресурсах

У Дніпрі хакер продавав віруси на своїх закритих веб-ресурсах

Укрінформ
Кіберполіція викрила 35-річного жителя Дніпра на розповсюдженні вірусів за допомогою власних закритих хакерських ресурсів.

Про це інформує прес-служба МВС.

«Встановлено хакера, який на постійній основі створював шкідливі програмні засоби, призначені для несанкціонованого втручання у роботу комп'ютерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 35-річний житель Дніпра створював різноманітне шкідливе програмне забезпечення та для його розповсюдження використовував власноруч створений закритий хакерський форум та сайт, де продавав створені ним віруси. Кількість авторизованих користувачів цих ресурсів перевищувала 2,5 тисячі.

Уточнюється, що для реєстрації на цих хакерських ресурсах кожна особа могла подати відповідну заявку і після спілкування із цим чоловіком надавалась згода на реєстрацію, і лише після проходження цієї процедури з'являлась можливість придбати ці віруси.

У кіберполіції поінформували, що після інфікування комп'ютера хакер отримував доступ до його операційної системи і мав можливість копіювати всю файлову систему, логіни та паролі в браузері, отримувати віддалений доступ до комп'ютера, здійснювати запис роботи робочого столу.

Для приховування слідів своєї діяльності після завершення роботи вірусу уражений комп'ютер примусово перезавантажувався із одночасним запуском форматування жорстких дисків комп'ютера.

За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Українські ЗМІ мають бути готові до втручання Росії у вибори - експерт

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника, звідки вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у своїй діяльності. Під час попереднього огляду його техніки, спеціалісти з кіберполіції виявили створені зловмисником віруси. Наразі вилучену техніку направлено на експертизу.

Досудове розслідування триває. Працівниками кіберполіції вже встановлено більше півсотні осіб, які стали жертвами злочинних дій хакера. Також встановлюються особи, які купували такі віруси у хакера. Проводиться подальший збір доказів. Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-