Проти власниці фури з вівцями відкрили справу

Проти власниці фури з вівцями відкрили справу

Укрінформ
Фура з 300 вівцями — і живими, і загиблими — які більше двох тижнів були заблоковані в Чорноморському порту фактично без їжі і води, вирушила до Тульчина, де вирішиться доля тварин. Зоозахисники вирушили вслід за вантажем.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook зоозахисної ініціативи Uanimals, представники якої всю ніч блокували вантаж із тваринами в Чорноморському порту.

“Повезли овець у Тульчин на сортування, як нам пообіцяли, живих від мертвих. Подальша доля живих тварин невідома, але нам пообіцяли, що живі утилізовані не будуть”, - зауважили у відео зоозахисники.

Активісти також повідомили, що проти власниці овець заведено кримінальну справу.

Одеські активісти вирушили вслід за фурою у Вінницьку область, вони також координуються з місцевими зоозахисниками для того, щоби тримати на контролі цю справу.

Читайте також: Зоозахисники блокують фуру з вівцями, щоб тварин не "спалили живцем"

Як повідомляв Укрінформ, вантаж - вівці в кількості 300 голів ТОВ «Украніксар» - 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі «експорт» до Туреччини, а 12 жовтня тварини в кількості 300 голів були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформації щодо причин повернення цих тварин.

Держпродспоживслужба направила нотифікацію до компетентного органу Туреччини щодо надання роз'яснень причин неприйняття товару та звернулася з проханням вжити заходів для запобігання виникнення в подальшому подібних необрунтованих бар'єрів у двосторонній торгівлі.

У службі також зазначили, що 24 жовтня керівник ТОВ "Украніксар" надіслав звернення щодо утилізації повернутих тварин. "Звернення власника вантажу є необхідним процедурним етапом для провадження будь-яких дій із ним", - зауважили в Держпродспоживслужбі.

Перший заступник голови Держпродспоживслужби відповідно до звернення 25 жовтня дав доручення щодо забезпечення ідентифікації вантажу, супроводження під час перевезення тварин з території морського порту до місця утилізації (Тульчинська філія ДП "Укрветсанзавод" у Вінницькій області) та забезпечення контролю під час його утилізації.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби та інших державних уповноважених органів.

25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, які вижили протягом 2-тижневої тяганини у порту Чорноморськ, було дозволено нагодувати сіном і яблуками та напоїти водою. Працівники терміналу облаштували вівцям карантинний майданчик у вигляді модерної кошари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-