Лікарі не знайшли у Зайцевої патологій — вона може перебувати в СІЗО

Лікарі не знайшли у Зайцевої патологій — вона може перебувати в СІЗО

Укрінформ
Жодних протипоказань для перебування в СІЗО для Олени Зайцевої, фігурантки справи про смертельну ДТП у центрі Харкова, з точки зору лікарів, немає.

Про це журналістам розповів керівник Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Богдан Федак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З цього приводу була створена комісія медиків. За результатами обстеження Зайцевої обласними фахівцями, ніякої патології у підслідної Зайцевої не виявлено. Жодних протипоказань для її перебування в умовах слідчого ізолятора немає", - наголосив Федак.

За його словами, комісія створена за зверненням завідувача медчастини № 27 філії ЦГЗ ГУ ВС України в Харківській і Луганській областях.

"Огляд та обстеження Олени Зайцевої проводили 22 жовтня такі фахівці: обласний нейрохірург, кардіолог, обласний офтальмолог, обласний дерматовенеролог, ревматолог, а також обласні фахівці з ультразвукової і лабораторної діагностики. Патології з боку систем та органів не виявлено", - пояснив Федак.

За його словами, висновки обласної комісія передані в правоохоронні органи.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25 жовтня адвокат Євген Мельниченко у спілкуванні з журналістами сказав, посилаючись на лікарів СІЗО, що у Олени Зайцевої - постравматична енцефалопатія головного мозку, і вона потребує обстеження невропатолога, але такого фахівця в СІЗО немає.

У Київському райсуді пояснили, що запит щодо стану здоров'я Зайцевої, загроз для здоров'я і можливості лікування направлений в СІЗО, але відповіді ще немає.

Читайте також: Адвокат каже, що у Зайцевої захворювання мозку

Під час судових засідань 24, 16 і 9 жовтня Зайцева скаржилася на здоров'я, і для неї викликали "швидку". Суддя Віктор Попрас направив до СІЗО запит про здоров'я Зайцевої. Він також зачитав суду довідку з СІЗО, видану Дронову і Зайцевій, що здоров'я обох дозволяє їм прибути до суду без супроводу.

11 вересня на суд за повторним викликом не з’явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка після ДТП першою виявила опіати в крові Зайцевої. За відомостями поліції, лікар втекла на окуповану територію.

Зайцеву і Дронова обвинувачують в порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-