Адвокат каже, що у Зайцевої захворювання мозку

Адвокат каже, що у Зайцевої захворювання мозку

Укрінформ
У водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої, яка має статус підозрюваної у справі про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, - посттравматична енцефалопатія головного мозку.

Про це заявив журналістам адвокат Зайцевої Євгеній Мельниченко, посилаючись на лікарів СІЗО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діагноз Зайцевій встановили лікарі в СІЗО. У неї посттравматична енцефалопатія головного мозку... У Зайцевої спостерігається підвищення тиску, і вона потребує обстеження у невропатолога. Такого фахівця в СІЗО немає", - додав адвокат.

За його словами, можливість для Зайцевої брати участь у судових засіданнях залежить від її стану.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: суд призначив додаткову експертизу

В той же час, пояснили кореспондентові Укрінформу в Київському райсуді, офіційний запит щодо стану здоров'я Зайцевої, загроз для здоров'я і можливості лікування направлений у СІЗО, але відповіді ще немає.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 жовтня на засіданні Київського райсуду Харкова у справі про ДТП на Сумській Олена Зайцева і другий фігурант Геннадій Дронов були присутніми в залі, але як тільки суддя пішов до дорадчої кімнати, Зайцева заявила про те, що їй погано, її вивели із зали і викликали для неї "швидку".

16 жовтня Зайцева, доправлена до Київського райсуду Харкова, не пішла в зал засідань, скаржачись на стан здоров'я, і "швидку" для неї викликали до кімнати конвойних. Суддя Віктор Попрас направив у СІЗО запит про здоров'я Зайцевої, і можливість її лікування в СІЗО.

На цьому ж засіданні суддя зачитав довідку з СІЗО, видану Геннадієві Дронову і Олені Зайцевій вранці, що здоров'я обох дозволяє їм прибути до суду без супроводу.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з них 5 загинули на місці і ще одна жінка померла в лікарні. За кермом Lexus знаходилася 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg управляв 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-