Голова ОДА підписав розпорядження про утворення Тернопільської тергромади

Голова ОДА підписав розпорядження про утворення Тернопільської тергромади

Децентралізація
Укрінформ
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна у четвер, 25 жовтня, підписав розпорядження про утворення Тернопільської громади. 

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

 "Тернопільська об'єднана територіальна громада стане однією з перших ОТГ в Україні, що створена навколо обласного центру", - йдеться у повідомленні.

Зазначається. що депутати Тернопільської міської ради ще в червні ухвалили рішення з питань, що стосувалися створення Тернопільської ОТГ та укладення міжбюджетних трансфертів. Депутати проголосували за надання соціально необхідних послуг жителям деяких сільських та селищних рад. Таким чином, було створено низку стимулів для рад, які, згідно з Перспективним планом формування територій громад Тернопільської області, мали б увійти до ОТГ з центром у м. Тернополі. Це рішення поширюється на всі сільські ради, які приймуть додаткове рішення про об'єднання з містом.

Відтак жителі цих сіл, селищ будуть мати такі ж права на користування дитсадками, спортивними школами, музичними школами, пільгами в транспорті, послугами з лікування, як і жителі обласного центру. 

Крім того, рішенням Тернопільської міської ради передбачено, що у випадку створення ОТГ ставки податку на землю, на нерухомість в селах, приєднаних до Тернополя, не будуть підійматись до рівня Тернополя, а діятимуть у тому ж розмірі, як і до приєднання.

Читайте також: У Києві обговорили важливість залучення жителів ОТГ до змін

Також в цих населених пунктах будуть створені філії ЦНАП та управлінь ЖКГ, пожежні станції, модернізовано амбулаторії. 

В оновленому Статуті громади та угодах планують закріпити доходи за територіями сіл, а також надати додаткове фінансування на розвиток населених пунктів. Усі жителі новоствореної ОТГ зможуть скористатися програмами «Турбота», «Здоров'я тернополян», отримати якісні медичні та освітні послуги, пільгові лікарські рецепти тощо.

Наголошується, що створення Тернопільської міської об'єднаної територіальної громади дасть змогу розвиватися обласному центру, отримавши додаткові території для розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-