Фуру з вівцями, через яку виник скандал, хочуть повернути до Туреччини

Фуру з вівцями, через яку виник скандал, хочуть повернути до Туреччини

Укрінформ
Ветслужба пропонує повернути до Туреччини автомашину 300 вівцями, що «застрягла» на паромній переправі у Чорноморську.

Таку відповідь отримав Укрінформ на свій запит щодо двотижневого перебування фури з вівцями на території морського торговельного порту Чорноморськ.

Одеська регіональна служба державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, зокрема, пояснює, що фуру з вівцями затримали у зв'язку зі спалахами в Туреччині особливо небезпечних хвороб тварин, що внесені до списку хвороб Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин МЕБ, - ящур, чума ДРХ, блутанг, віспи овець і кіз.

«З метою недопущення занесення на територію України збудників зазначених захворювань вантаж було затримано та поінформовано представника власника вантажу про необхідність в десятиденний термін вжиття заходів щодо повернення вантажу до Республіки Туреччина”, -  йдеться в листі.

Одеська регіональна ветслужба також наголошує, що власник вантажу проігнорував припис.

Що робити з вантажем, вирішуватимуть сьогодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорноморській міськраді Одеської області.

“Також з наявної інформації  відомо, що листами від 23 та 24 жовтня року власниця вантажу Олена Севинч звернулася до Держпродспоживслужби України з проханням надати дозвіл на проведення утилізації вантажу на ДП «Тульчинський ветсанзавод». За результатами прийнятого рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорноморській міській раді Одеської області Вас буде поінформовано додатково”, - йдеться у відповіді Одеської регіональної служби ДВСКНУ.

Читайте також: На митниці "застрягла" фура з 300 вівцями, половина тварин вже загинула

Як повідомляв Укрінформ, 300 племінних овець вивезли поромом до Туреччини, однак замовник до порту не прибув і живий вантаж повернувся в Україну. Але працівники підрозділу Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті не дають дозволу на пропуск овець. Фура стоїть в районі поромної переправи з 12 жовтня. Тварини повільно гинуть без кормів та води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-