Полтавські ОТГ запускають туристичний проект разом з Коблівською громадою

Полтавські ОТГ запускають туристичний проект разом з Коблівською громадою

Децентралізація
Укрінформ
Пілотний проект міжмуніципального співробітництва ОТГ готується до запуску на Полтавщині. Він стосується соціального і молодіжного туризму. 

Його детально обговорили у Мачухівській ОТГ - одній з тих громад Полтавської області, які місяць тому підписали меморандум про розуміння і співпрацю між ними і Коблівською ОТГ Миколаївської області.

Захід пройшов за сприяння Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В обговоренні проекту брали участь представники Коблівської ОТГ, а також Агенції місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району.

“Це дуже амбітний напрям спільної роботи на основі взаємної вигоди. Він охопить соціальний і молодіжний туризм, і вже впродовж найближчих трьох років вийде на рівень не сезонного, а річного циклу діяльності. В рамках такого співробітництва Коблеве хоче залучити за рахунок Полтавщини інвестиції і кадри, а навзамін дати можливість достойного пільгового відпочинку”, - зазначив директор Агенції розвитку Коблівської ОТГ Володимир Киливник.

За його словами, громадам з Полтавської області буде надано в користування базу відпочинку "Вікторія", розраховану на 250 місць на комерційно вигідних умовах. При цьому одночасно планується розв'язати і проблему нестачі кадрів, яка, можливо, найбільше непокоїть Коблівську ОТГ.

“Ми бачимо можливість напряму залучити для обслуговування туристів спеціалістів з Полтавщини. Бізнес пропонує харчування, гідну зарплату і умови проживання тут, у Коблевому. І, здається, полтавчани, насамперед, молодь готові на подібну пропозицію дати позитивну відповідь”, - уточнив Киливник.

Він підкреслив, що Полтавщину обрали для пілотного проекту тому, що є кредит повної довіри між громадами.

“Вони готові до цього, і якщо все піде, як задумано, запуск проекту відбудеться вже з квітня наступного року, без звичного зволікання і бюрократичної тяганини. Ми просто не можемо гаяти час”, - уточнив Киливник.

Читайте також: Створення об'єднаних громад: серед областей лідирує Полтавщина

Директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Балибіна вважає проект реалістичним і перспективним.

"Це якраз той вид дільності, який дасть основу для створення сприятливих умов для виведення туристичної галузі на сучасний і прибутковий рівень" - сказала вона під час зустрічі в Мачухівській ОТГ.

Планується, що крім Мачухівської ОТГ до підписання меморандуму підключаться Михайлівська ОТГ Машівського району, а також учасники кластеру сільського зеленого туризму з Кременчуцького району.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Пустовіт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-