Торецьк без води: рятувальники кажуть, що їм гарантували безпеку на час ремонту

Торецьк без води: рятувальники кажуть, що їм гарантували безпеку на час ремонту

Укрінформ
У Донецькій області нарешті отримані гарантії безпеки для проведення ремонту з відновлення водопостачання Торецька, який із 15 жовтня залишається без води.

Про це повідомило Головне  управління ДСНС у Донецькій області. 

«Станом на 11:00 23 жовтня отримані гарантії безпеки для проведення ремонту по відновленню водопостачання, піротехніки ДСНС почали обстеження території», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що з метою мінімізації наслідків надзвичайної ситуації в Торецьку здійснюється підвіз питної та технічної води населенню та об’єктам інфраструктури. 

 На даний час встановлено пожежні колонки на чотири пожежні гідранти (два  - в Торецьку,  та два - у смт. Північне) для самостійного забору технічної води населенням. Крім того, функціонує додатково сім колодязів питної води.

Як повідомляв Укрінформ, з 15 жовтня водопостачання міста Торецьк і трьох селищ Залізне, Південне, Щербинівка у Донецькій області припинено через пошкодження водопроводу «Горлівка - Торецьк». 

Читайте також: Торецьк восьму добу без води - її підвозять рятувальники

Водопостачання цих населених пунктів тривалий час здійснювалося пошкодженим водопроводом «Горлівка - Торецьк» діаметром 900 мм від Горлівської фільтрувальної станції №2. Водопровід було пошкоджено внаслідок бойових дій. До ділянки, яка знаходиться у «сірій» зоні, аварійно-відновлювальні бригади отримали доступ тільки наприкінці 2016 року.

У серпні 2017 року ці роботи продовжилися,  усунули 32 пошкодження. Після запуску водопроводу за даними приладів обліку води було зафіксовано витоки. Компанією «Вода Донбасу» було подано запит на узгодження виконання ремонтних робіт.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-