Торецьк восьму добу без води - її підвозять рятувальники

Торецьк восьму добу без води - її підвозять рятувальники

Фото, відео
Укрінформ
У Торецьку на Донеччині восьму добу люди залишаються без водопостачання, рятувальники здійснюють підвоз води комунальним закладам та населенню.

Про це 22 жовтня повідомили в Головному управлінні ДСНС у Донецькій області.

«З метою мінімізації наслідків надзвичайної ситуації здійснюється підвіз питної та технічної води населенню та об’єктам інфраструктури... Станом на 08:00 22 жовтня усього підвезено: 419,15 кубометра питної води, з них Головним управлінням 250,35 кубометра. Та 187,3 кубометра технічної води, з них Головним управлінням 84,7 кубометра», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на даний час встановлено пожежні колонки на 4 пожежні гідранти (2 - в Торецьку та 2 - в смт Північне) для самостійного забору технічної води населенням. Додатково є 7 колодязів питної води, що розташовані у приватному секторі.

Торецьк восьму добу без води - її підвозять рятувальники / Фото: donetsk.dsns.gov.ua

Для підвозу води залучено 10 одиниць техніки та 22 чоловік особового складу.

Рятувальники нагадали, що без централізованого водопостачання у Торецьку залишається 42 813 чоловік.

Читайте також: Торецьк і ще три селища на Донеччині залишились без води

Як повідомляв Укрінформ, з 15 жовтня водопостачання міста Торецьк і трьох селищ Залізне, Південне, Щербинівка у Донецькій області припинено через пошкодження водопроводу «Горлівка - Торецьк». 

Водопостачання цих населених пунктів тривалий час здійснювалося пошкодженим водопроводом «Горлівка - Торецьк» діаметром 900 мм від Горлівської фільтрувальної станції №2. Водопровід було пошкоджено внаслідок бойових дій. До ділянки, яка знаходиться у «сірій» зоні, аварійно-відновлювальні бригади отримали доступ тільки наприкінці 2016 року. У серпні 2017 року ці роботи продовжилися, усунули 32 пошкодження. Після запуску водопроводу, за даними приладів обліку води, було зафіксовано витоки. Компанією «Вода Донбасу» знову було подано запит на узгодження виконання ремонтних робіт, але до теперішнього часу узгодження не отримали.

Відео: 5 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-