У трьох військових вишах України стартують Дні НАТО

У трьох військових вишах України стартують Дні НАТО

Укрінформ
В Україні вдванадцяте стартували Дні НАТО, які цього року пройдуть у Києві, Харкові та Одесі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника штабу стратегічного командування НАТО в Європі Одд Егіл Педерсон.

"Ми вдванадцяте зустрічаємося з представниками військових навчальних закладів в ході програми "Дні НАТО в Україні". Щороку проходить близько 400 таких заходів і вони присвячені тематиці, про яку нас просить керівництво України. Наша програма цього тижня передбачає виступи перед трьома військовими інститутами. Серед головних тем, з якими виступатимуть представники НАТО, - це співробітництво у сфері військової освіти, НАТО після саміту в Брюсселі, відносини НАТО з країнами-партнерами і партнерство між країнами-членами НАТО. З курсантами і викладачами ми будемо говорити про систему підготовки і навчання в НАТО", - сказав Падерсон, який відповідає за партнерство з 41 країною, в тому числі з Україною.

Наразі делегація представників НАТО відвідала Київський військовий інститут Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Аналогічні зустрічі відбудуться в Харківському інституті військово-морських сил та Одеському військовому інституті.

Читайте також: НАТО збирає 50 тисяч військових на навчання в Норвегії

Дні НАТО покликані підвищити обізнаність офіцерів, науково-педагогічних працівників, слухачів та курсантів військових інститутів про структури та завдання НАТО на сучасному етапі. Передбачається, що такі заходи покращать співробітництво Збройних сил України зі структурами Альянсу у сфері військової освіти та впровадження стандартів НАТО в освітній процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-