На Дніпропетровщині збудують 18 сучасних сільських амбулаторій

На Дніпропетровщині збудують 18 сучасних сільських амбулаторій

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині розпочалося будівництво сучасних амбулаторій за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини.

Один з об’єктів проінспектував віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, поінформували у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

 Загалом в області планують звести 18 подібних медзакладів. На спорудження та оснащення амбулаторій з держбюджету виділили 161,6 млн грн.

«За ініціативою Президента розбудовуємо мережу первинної меддопомоги у сільській місцевості, адже 33% українців мешкає саме там. На Дніпропетровщині буде 18 нових амбулаторій, загалом по Україні – 513. Сьогодні вже є і проекти, і земельні ділянки, і договори з генпідрядниками. Це той темп, на який ми розраховували. Є й лідери у впровадженні проекту, Дніпропетровщина – один з них», – зауважив Зубко.

Він додав, що будівництво нової мережі амбулаторій – саме той проект, який має показати новий стандарт первинної меддопомоги на селі.

Він оглянув перебіг будівництва однієї з амбулаторій, яку зводять у селі Іванівка Петриківського району. Підрядники вже виконали підготовчі роботи, вирили котлован, наразі закладають фундамент. За проектом, це буде одноповерхова будівля, яку зберуть із швидкомонтованих конструкцій.

Будівництво нових сучасних амбулаторій у сільській місцевості на Дніпропетровщині / Фото: adm.dp.gov.ua

Як зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, амбулаторія відповідатиме сучасним технічним вимогам. Вона буде енергоефективною, комфортною, з набором необхідного обладнання, а також повністю пристосованою для потреб людей із інвалідністю.

Медустанови збудують в 11 районах Дніпропетровщини – Верхньодніпровському, Криничанському, Межівському, Нікопольському, Петропавлівському, Петриківському, Софіївському, Томаківському, Царичанському, Широківському, Юр’ївському.

За словами радника голови Дніпропетровської ОДА Юрія Голика, цьогоріч планується в кількох амбулаторіях завершити будівництво, решту введуть в експлуатацію 2019-го. Паралельно з будівництвом медзакладів закуповується обладнання.

Читайте також: Зубко відкрив два новітні садочки-«вулики» на Дніпропетровщині

Крім того, як зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, проект передбачає радикальну зміну первинної меддопомоги на селі: це й новий набір обладнання, транспорт для сімейного лікаря, цілодобовий зв’язок.

Спроможну мережу закладів «первинки» створюють спільно Мінрегіон, Міністерство охорони здоров’я України та влада на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-