Зубко відкрив два новітні садочки-«вулики» на Дніпропетровщині

Зубко відкрив два новітні садочки-«вулики» на Дніпропетровщині

Фото
Укрінформ
Енергоефективність, безпечність, доступність, безбар’єрність і новий підхід у вихованні – такий новий стандарт реалізовано в нових унікальних дитячих садочках на Дніпропетровщині.

Урочисте відкриття обох закладів відбулося в понеділок за участі віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України України Геннадія Зубка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Енергоефективність, безпечність, доступність, безбар’єрність. Садочок у Підгородному – це новий стандарт для дітей нового покоління. Виховувати їх потрібно в сучасних умовах. Саме сьогодні, коли завдяки децентралізації кошти передали на місцевий рівень, новий садочок профінансували з обласного та місцевого бюджетів. Це вже показує ефективність реформи. А те, що зроблено за новими стандартами і дизайном, буде змалечку впливати на ментальність. Тому я думаю, що ефект ми побачимо на дітях, які виховуватимуться у цих нових умовах», – зазначив Зубко.

За його словами, досвід будівництва новітніх садочків та інших освітніх закладів після апробації має бути впроваджено по всій Україні.

Відкриття новозбудованого дитячого садка у Підгородному / Фото: М'якшиков Микола, Укрінформ

«Головними тут є комфорт і безпека, інклюзивний простір, енергоефективність, сучасний мотивуючий дизайн. І саме такими мають бути всі освітянські заклади України для сучасних дітей. Дітей, які відновлять Україну в абсолютно новому і якісному вимірі», – сказав Зубко.

Дошкільні навчальні заклади у місті Підгородне й селищі Обухівка на Дніпропетровщині збудовані з «нуля» майже за рік за кошти обласного і місцевого бюджетів. Кошторис кожного – близько 58 млн грн на 115 місць. Під час будівництва використано стандарти Нового освітнього простору та впроваджено сучасні енергоефективні рішення – сонячні панелі на даху, опалення на альтернативних джерелах.

Читайте також: В Україні за підтримки ЄС почали реалізацію 70 регіональних стартапів

Як пояснив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик, це перший в області дитячий садочок-вулик. Ще два таких Дніпропетровська облдержадміністрація зводить у Романковому та Іларіоновому.

Усі шість корпусів садочка в Підгородному обшиті різнокольоровою фіброплиткою – вона пожежобезпечна. Кімнати всередині пофарбовані у жовтогарячі кольори, прикрашені «стільниковими» зображеннями. Є буфет, їдальня, ігрові кімнати й зала для занять з хореографії. Родзинка дитсадка – внутрішнє подвір’я з теплою підлогою, де діти можуть гуляти у будь-яку пору року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-