Антиугорські борди на Закарпатті: прокуратура відкрила справу

Антиугорські борди на Закарпатті: прокуратура відкрила справу

Укрінформ
У справі антиугорських білбордів на Закарпатті відкрито кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури, Ужгородським РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області зареєстроване кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч.1 ст.161 КК України)", - ідеться у повідомленні.

В прокуратурі зазначують, що наразі встановлено, що в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 р. невідомі особи розмістили плакати провокаційного змісту на території декількох сіл Закарпатської області.

Встановлюються особи причетні до вчинення даного злочину. Подальше досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 20 жовтня у Закарпатській області з'явилися білборди із надписом “Зупинимо сепаратистів” під фотографіями лідерів угорської нацменшини на Закарпатті. 

Читайте також: Антиугорські борди на Закарпатті: Москаль розповів, чим себе виказує ФСБ

На них був зображений Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закрапатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту ім. Ф.Ракоці в Берегові. 

За неофіційною інформацією, по всій області нарахували понад два десятки таких бордів. 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що це  є примітивною провокацією російських спецслужб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-