Антиугорські борди на Закарпатті: Москаль розповів, чим себе виказує ФСБ

Антиугорські борди на Закарпатті: Москаль розповів, чим себе виказує ФСБ

Укрінформ
Розклеєні в ніч проти суботи 20 жовтня в кількох районах Закарпаття борди із зображеннями діячів політичної партії «ТУКЗ» та антиугорськими надписами є примітивною провокацією російських спецслужб. 

Таку думку оприлюднив на своєму сайті  голова Закарпатської облдержадміністрації  Геннадій Москаль.

"Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців", - переконаний Москаль.

Він нагадав, що у квітні минулого року на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів так само вночі були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою. 

"До речі, ті надписи були зроблені з помилками, як і теперішні, скальковані з російської мови («Зупинимо сепаратистів» замість «Зупинімо сепаратистів»). У лютому цього року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ. Ці злочини розкриті, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби", - зазначив губернатор Закарпаття.

Він також запевнив, що на сьогодні робиться все, щоб розкрити й теперішню провокацію. 

"Уже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці", - зазначив Москаль.

Читайте також: На Закарпатті розвісили білборди з надписом “Зупинимо сепаратистів”

Як повідомляв Укрінформ, уночі в Закарпатській області з'явилися білборди із надписом "Зупинимо сепаратистів" під фотографіями лідерів угорської нацменшини на Закарпатті. 

За неофіційною інформацією, по всій області нарахували понад два десятки таких бордів. 

На них зображений Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закрапатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту ім. Ф.Ракоці в Берегові. 

Минулого тижня міністр МЗС Клімкін застерігав закарпатських угорців від можливих провокацій із боку російських спецслужб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-