У Попаснянському районі Луганщини збудують 150-метрову телевежу

У Попаснянському районі Луганщини збудують 150-метрову телевежу

Укрінформ
Луганщина отримала з державного бюджету майже 23,75 млн гривень на будівництво нової 150-метрової телевежі у Попаснянському районі.

Про це інформує прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Луганщина отримала з державного бюджету майже 23,75 млн гривень на будівництво нової 150-метрової телевежі у Попаснянському районі. Відповідну угоду між Луганською обласною державною адміністрацією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підписано сьогодні у Києві», - повідомляє прес-служба ЛОДА.

У результаті збройної агресії Російської Федерації проти України найбільш потужні передавальні станції залишились на непідконтрольній території, як і найбільша в області телевежа. Проблему частково вирішено за рахунок побудови нової 134 метрової вежі у Новоайдарському районі, радіус покриття якої становить 60 км.

«Через особливості рельєфу місцевості Попаснянський район залишився «білою плямою» на інформаційній мапі області. Тому було прийняте рішення про участь у конкурсі проектів регіонального розвитку в рамках Програми підтримки секторальної політики", - зазначив  заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Читайте також: На Донецьк, Авдіївку та Мар'їнку мовитимуть ще 20 українських ЗМІ

Сьогодні вже виділена земельна ділянка під будівництво, завершується юридичне оформлення. Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення вже зарезервовано частотний ресурс для нової РТПС, який, зокрема, дозволить використовувати 5-ти кіловатні ФМ-передавачі.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин пообіцяв особисто посприяти залученню львівських телерадіомовників для роботи в ефірі Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-