На Донецьк, Авдіївку та Мар'їнку мовитимуть ще 20 українських ЗМІ

На Донецьк, Авдіївку та Мар'їнку мовитимуть ще 20 українських ЗМІ

Укрінформ
Упродовж найбшижчих місяців із нової вежі у місті Гірник Донецької області почнуть мовити ще 12 FM-радіостанцій і 8 цифрових телеканали, що охоплять Авдіївку, Мар'їнку та тимчасово окупований Донецьк і його околиці.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

"Національна рада при погодженні Міністерство інформаційної політики України видає дозволи на тимчасове телерадіомовлення (за спрощеною процедурою) з міста Гірник Донецької області. Вже протягом найближчих місяців +8 українських телеканалів і +12 радіостанцій зможуть охопити своїм ефірним сигналом одну з останніх "білих плям" на лінії розмежування, зокрема райони, де знаходяться Авдіївка і Мар'їнка", - зазначив Костинський.

Читайте також: Найвищу телевежу за часи незалежності України встановили на Донеччині

Водночас він додав, що потужний ефірний сигнал українських телерадіомокомпаній буде спрямований з Гірника й на тимчасово окупований Донецьк і його околиці.

За словами члена Нацради, із 12-ти радіостанцій вже отримали дозволи на тимчасове мовлення Армія FM, UA: Українське радіо, Радіо НВ, Країна ФМ, Вільне радіо, Русское Радио Украина, RadioM, які наразі знаходяться на етапі запуску мовлення з Гірника.

Разом з тим очікують на отримання аналогічних дозволів Радіо Голос Донбасу, UA:Радіо Промінь, Radio ROKS Ukraine, Тризуб ФМ і Перець FM.

Окрім того, конкретизував Костинський, телеканали UA:Перший, UA:Донбас, UATV, 5 канал, Прямий, ICTV, СТБ і Донбасс (ТРК "Украина") вже отримали дозволи на тимчасове мовлення і готуються до запуску в стандарті DVB-T2 з нового локального мультиплексу в Гірнику.

Читайте також: Україна "глушить" Путін-ТБ у 180 населених пунктах на Донбасі - Геращенко

Ці телерадіокомпанії мають можливість розпочати мовлення з нової щогли висотою 190 метрів, монтаж якої в Гірнику здійснила компанія "Телемережі України".

"Нова щогла в зоні з особливим режимом мовлення є черговим прикладом якісної співпраці органів державної влади і комерційних інституцій у питаннях ефективної розбудови українського телерадіопростору", - підкреслив Сергій Костинський.

Також, за його словами, в найближчі місяці до 2 кВт буде збільшена потужність цифрового телевізійного мовлення з локального мультиплексу Концерну РРТ у Волновасі Донецької області. Таким чином, іще 7 цифрових телеканалів зможуть збільшити свою аудиторію в Донецькій області, зокрема, на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-