Нацрада замовила для Житомирщини 17 радіочастот

Нацрада замовила для Житомирщини 17 радіочастот

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення замовила для 17 районів Житомирщини радіочастоти і готова надати додаткові.

Про це під час круглого столу в Житомирі заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На засіданні Національної ради ми замовили частоти для 17 районів Житомирської області, а саме для Житомира, Андріївки, Андрушівки, Баранівки, Бердичева, Брусилова, Вільшанки, Дубового Гаю, Ємільчино, Коростишева, Любара, Малина, Новограда-Волинського, Олевська, Романова, Ружина, Хорошева. Це тільки початок, і ми плануємо дозамовити ще 5-6 частот для інших районних центрів. Закликаємо усіх мовників брати участь у цих конкурсах», - розповів Костинський.

За його словами, у регулятора є проект мовлення громад, що передбачає розвиток місцевих радіостанцій, з яких люди зможуть дізнаватися новини про життя свого міста чи району, а також слухати коментарі від лідерів громадської думки та депутатів місцевих рад.

Читайте також: Закон “про мовні квоти” на ТБ в дії: що змінилось за перший тиждень?

Костинський зауважив, що ефективність місцевих радіостанцій доведена у Донецькій та Луганській областях. Він додав, що Житомирщина може стати одним із лідерів розвитку місцевого мовлення в Україні.

Загалом впродовж останніх трьох років Нацрада створила 70 місцевих радіостанцій та видала для місцевого мовлення 93 FM-частоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-