У Харкові пом’янули шістьох загиблих у кривавій ДТП на Сумській

У Харкові пом’янули шістьох загиблих у кривавій ДТП на Сумській

Фото
Укрінформ
Панахида по шістьом харків'янам, які загинули рік тому у ДТП за участі Lexus Олени Зайцевої і Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, відбулася на місці трагедії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Харків'яни несуть квіти і свічки до місця трагедії. Серед півсотні присутніх на панахиді - потерпілі і родичі загиблих. 

"Нам важливо бути разом. Хтось загинув, хтось залишився живий. На нас подвійна відповідальність: гідно прожити це життя", - зазначила постраждала в ДТП Оксана Нестеренко.

За її словами, сьогодні вона відзначає свій другий день народження.

У Харкові панахидою вшанували пам'ять жертв ДТП на Сумській / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Учасники панахиди обговорюють хід суду, який триває відносно Зайцевої і Дронова, висловлюють сумніви у винесенні справедливого вироку.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій у суд знову викликали "швидку"

Як повідомляв Укрінформ, чергове засідання суду у справі про це ДТП призначено на 24 жовтня. Олена Зайцева заявила про поганий стан здоров'я і не доставлена 16 жовтня на засідання суду. Суд зажадав документи про її стан з СІЗО. Свого часу вона визнала провину в здійсненні ДТП.

Геннадій Дронов визнав провину в людському, але не в юридичному сенсі і стверджує, що їхав за правилами дорожнього руху.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з них 5 загинули на місці і ще одна померла в лікарні. За кермом Lexus знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 УК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією ж статтею звинувачують і Зайцеву. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-