Суд залишив під вартою підозрюваних у замаху на Михайлика

Суд залишив під вартою підозрюваних у замаху на Михайлика

Укрінформ
Колегія суддів з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Одеської області розглянула 16 жовтня скаргу адвокатів двох осіб, підозрюваних у замаху на вбивство громадського активіста Олега Михайлика, і залишила в силі ухвалу суду першої інстанції про тримання підсудних під вартою на 60 діб без права застави.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"До Апеляційного суду Одеської області надійшли апеляційні скарги захисників на ухвали слідчого судді Київського райсуду Одеси, якими були застосовані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави до громадян Грузії Лаші Герасіна та Манучара Варшанідзе, підозрюваних у вчиненні злочину за ознаками ч.  2 ст. 15, п.12 ч.2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Суд розглянув скарги і залишив під вартою осіб, що підозрюються у замаху на умисне вбивство одеського активіста Михайлика", - зазначили в суді.

За даними слідства, ці підсудні, діючи спільно з Торніке Герасіном, здійснили постріли з невстановленої слідством вогнепальної зброї з метою умисного вбивства очільника Одеського осередку партії «Сила людей» Михайлика, спричинивши йому поранення лівого плеча та грудної  клітини. Проте довести злочинний намір до кінця не змогли через своєчасну госпіталізацію потерпілого до лікарні, де йому було надано медичну допомогу.

Читайте також: Підозрювані у замаху на Михайлика домоглися відводу судді

Як повідомлялося, 10 жовтня адвокати підозрюваних у замаху на Олега Михайлика Лаші Герасіна і Манучара Варнішадзе домоглися відводу судді Апеляційного суду Олександра Потаніна.

Увечері 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча Михайлика. За фактом нападу було порушено кримінальну справу за ознаками ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створили посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли також співробітники СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-