Підозрювані у замаху на Михайлика домоглися відводу судді

Підозрювані у замаху на Михайлика домоглися відводу судді

Укрінформ
Підозрювані у замаху на активіста Олега Михайлика Лаша Герасін і Манучар Варнішадзе, що оскаржили обраний їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, заявили відвід голові судді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сумніваємось в неупередженості головуючого судді Потаніна, який порадив 9 жовтня прокурору Чікалову приходити на засідання у справі про замах з більш вагомими доказами, однак усе-таки оголосив рішення про залишення в силі ухвали суду першої інстанції про тримання під вартою одного з трьох підозрюваних у цій справі Торніке Герасіна. Це може свідчити про недостатню об'єктивність Потаніна, тому вносимо клопотання про його відвід", - заявив адвокат Володимир Поярков.

Незважаючи на протест прокурора, члени суддівської колегії вирішили задовольнити клопотання сторони захисту про відвід Потаніна. Електронна система визначить іншого суддю, який очолить колегію для подальшого розгляду апеляції.

Як повідомлялося, 9 жовтня Апеляційний суд Одеської області залишив у силі ухвалу суду першої інстанції, що санкціонував арешт терміном на 60 діб підсудного Торніке Герасіна - одного з трьох підозрюваних у замаху на життя активіста облорганізації "Сила людей" Олега Михайлика. Розгляд скарг адвокатів і клопотань прокуратури щодо двох його спільників - Лаші Герасіна і Манучара Варнішадзе - вирішено було перенести на 10 жовтня.

Варто зазначити, що адвокати підсудного Володимир Поярков і Христина Задворна просили внести зміни до ухвали суду першої інстанції - санкціонувати домашній арешт підзахисного з огляду на те, що він є інвалідом і потребує постійної медичної та іншої допомоги.

Однак представник прокуратури заперечив можливість звільнення підсудного з-під варти, обгрунтувавши це тим, що підозрюваний був ув'язнений і приховав свою судимість від слідства. Крім того, громадянин Грузії Герасін може сховатися від слідства на території сусідньої держави.

Читайте також: Суд залишив під вартою одного з підозрюваних у замаху на Михайлика

Як повідомлялося, увечері 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча Олега Михайлика. Куля пробила йому легеню - він пережив клінічну смерть. Через кілька днів поліція затримала трьох громадян Грузії, які підозрюються в здійсненні замаху.

За фактом нападу було порушено кримінальну справу за ознаками ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створили посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли також співробітники СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко 24 вересня повідомив, що провів нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і проведуть в Одесі координаційну нараду з питань протидії злочинності, в тому числі активізації розслідувань фактів нападів на громадських активістів. Така нарада відбудеться 11 жовтня в Одеській облпрокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-