Суд залишив під вартою одного з підозрюваних у замаху на Михайлика

Суд залишив під вартою одного з підозрюваних у замаху на Михайлика

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області залишив у силі ухвалу Приморського райсуду Одеси, що санкціонував арешт терміном на 60 діб підсудного Торніке Герасіна - одного з трьох підозрюваних у замаху на життя активіста облорганізації "Сила людей" Олега Михайлика.

Таке рішення ухвалив 8 жовтня Апеляційний суд Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши доводи сторін звинувачення та захисту, колегія суддів ухвалила - залишити в силі ухвалу суду першої інстанції стосовно підсудного Герасіна, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб", - озвучив рішення головуючий суддя Олександр Потанін.

Варто зазначити, що адвокати підсудного Володимир Поярков і Христина Задворна просили внести зміни щодо ухвали суду першої інстанції - санкціонувати домашній арешт підзахисного з огляду на те, що він є інвалідом і потребує постійної медичної та іншої допомоги.

Читайте також: Кулю з легені одеського активіста Михайлика діставатимуть не в Україні — адвокат

Однак представник прокуратури заперечив можливість звільнення підсудного з-під варти, обгрунтувавши це тим, що підозрюваний був ув'язненим у Грузії і приховав свою судимість від органів Державної міграційної служби України. Крім того, може сховатися від слідства на території Грузії.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня було вчинено напад на громадського активіста Олега Михайлика. Куля пробила йому легеню - потерпілий пережив клінічну смерть. Через кілька днів поліція затримала трьох громадян Грузії, які підозрюються в здійсненні замаху. Один з них - Торніке Герасін, який, за даними деяких ЗМІ, є членом етнічної злочинної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-