У Баранівській ОТГ презентували можливості міжшкільного ресурсного центру

У Баранівській ОТГ презентували можливості міжшкільного ресурсного центру

Децентралізація
Укрінформ
У міжшкільному ресурсному центрі Баранівської міської ОТГ відбувся день відкритих дверей, під час якого діти та дорослі мали можливість попрацювати на сучасному швейному та деревообробному обладнанні і 3D-принтері.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на обладнання витратили майже 700 тисяч гривень гранту, який громада отримала завдяки Проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», що реалізується Баранівською міською радою у партнерстві з Інститутом Громадянського Суспільства за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«У Баранівській ОТГ більшість проектів спрямовані на те, аби активно співпрацювати з молоддю та залучати її до життя громади. Приклад такого міжшкільного ресурсного центру доводить, що він створений не лише для цікавих занять з трудового навчання та гуртків, а й допоможе молодим людям обрати майбутню професію або започаткувати власну справу», - зауважив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Баранівський міський голова Анатолій Душко додав: «Ми створили простір із принципово іншою якістю уроків трудового навчання. Сподіваємося, що заняття на сучасному обладнанні сприятимуть популяризації робітничих професій, на які є значний попит. До того ж, двері міжшкільного ресурсного центру відкриті для людей, котрі хочуть започаткувати власну справу, адже тут можна спробувати свої сили та визначитися, що зможе приносити прибуток у майбутньому».

За словами керівника проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» Оксани Загорської, у ресурсному центрі мають можливість займатися діти з двох шкіл міста Баранівки, а також учні з інших населених пунктів громади. Найближчим часом там складуть графік гуртків, і працювати з обладнанням можна буде навіть на вихідних.

У приміщенні, де розташований центр, є чотири просторі кабінети, у кожному з яких працює швейна та деревообробна майстерня, кабінет по роботі з 3D-принтером, а також окрема кімната, де можна розфарбовувати та оздоблювати виготовлені дерев’яні вироби. На дні відкритих дверей там було людно, адже на обладнанні працювали не тільки діти, а й дорослі.

Директор Баранівського міжшкільного ресурсного центру Віталій Хільченко розповів, що в закладі працює четверо вчителів, а в кожній майстерні може займатися до 20 дітей одночасно. Такому обладнання безперечно може позаздрити будь-яка школа, адже дівчата там працюють зі швейними та вишивальними машинками, оверлоками, ручними засобами для в’язання. Хлопці мають змогу опанувати різні верстати та електроінструменти.

У день відкритих дверей у центрі шили косметички, обкладинки для книжок, чохли для планшетів, а ще виготовляли кухонне приладдя, годівнички, табуретки, а також моделювали та друкували об’ємні фігурки на 3D-принтері.

Читайте також: Гройсман: 23 грудня тисячі українців зможуть почати нову сторінку розвитку своїх регіонів

Координатор проекту Іван Савицький каже, що нині триває інформаційна кампанія серед жителів громади про можливості міжшкільного ресурсного центру. Оголошення про це розміщені у школах та дитячих садочках, а також у місцевій пресі, аби ті, хто не мають доступу до інтернету теж отримали цінну інформацію.

 У Баранівській ОТГ сподіваються, що міжшкільний ресурсний центр дозволить дітям не лише знайти та проявити себе, а й виховає у них підприємницькі здібності.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Ірина Чириця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-