Вибухи на арсеналі під Ічнею здійснили через мобільний телефон - Матіос

Вибухи на арсеналі під Ічнею здійснили через мобільний телефон - Матіос

Укрінформ
Спецслужби встановили, що вибухи на арсеналі під Ічнею ймовірно було здійснено за допомогою мобільного телефону. 

Про це сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі 112 "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спецслужбами встановлено, що у момент початку вибухів у зоні покриття і контролю працював мобільний термінал без IMEI коду, тобто який неможливо ідентифікувати. Він був єдиним на цій території, що нами розцінюється як пряма ознака застосування неіндентифікованого телефонного апарату для приведення того чи іншого вибухового пристрою для вибуху", - сказав Матіос.

За його словами, на даний момент більше 340 військовослужбовців допитані, серед яких половина з використанням поліграфа. "Всі наряди, які перебували на складах перед вибухами і під час вибухів, і несли службу по охороні, допитані із застосуванням поліграфа", - додав Матіос.

Він зауважив, що огляд місця подій, складу, де відбувся наймовірніше перший вибух, свідчить про аналогічний характер вибуху у Калинівці і  Балаклеї. "Він не характерний для вибуху розірваного снаряду чи вибуху пострілу до реактивної системи вогню", - зауважив прокурор.

Крім того, він сказав, що є суттєві запитання до організації охорони складів. Матіос повідомив, що за декілька днів до вибухів біля складів було зафіксовано перебування невідомих осіб у військовій формі, які здійснювали спостереження за складами. Однак не було вжито будь-яких  заходів для встановлення цих людей. 

Читайте також: В Ічні залишаються без газу понад 1000 абонентів

Матіос підкреслив, що склад Ічні був один із найзахищеніших із затосуванням комплексів  радіоракетної боротьби, тому БПЛА там не могли літати.

Як повідомлялося, у ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області сталася пожежа. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-