Влада Херсонщини просить ВР захистити аграріїв від рейдерства

Влада Херсонщини просить ВР захистити аграріїв від рейдерства

Укрінформ
Депутати Херсонської облради прийняли звернення до спікера ВР про термінове прийняття законопроекту щодо протидії в Україні рейдерству в аграрній сфері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звернення до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо рейдерства... На сьогодні гостро постала проблема захисту майнових прав власників та користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки. У зазначених умовах звертаємось до Верховної Ради України щодо необхідності термінового прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому щодо внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству", - сказав депутат-ініціатор звернення, глава кооперативу "Південний союз" Олександр Синенко.

Читайте також: У МВС кажуть, що аграрного рейдерства немає - "є поодинокі факти"

Як він зазначив, в останні роки рейдерство в Україні набуло великого розмаху. "Відбулися тисячі атак на сільгоспвиробників, знищено сотні господарств. Серйозних збитків було завдано, в тому числі, сільгоспвиробникам нашої області. Рейдери привласнюють і врожай, і цілісні майнові комплекси агропідприємств та земельні ділянки", - наголосив Синенко.

Звернення під час голосування на сесії підтримали 42 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-