Військові передали продукти постраждалим від вибухів під Ічнею

Військові передали продукти постраждалим від вибухів під Ічнею

Фото
Укрінформ
Підрозділи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України продовжують надавати допомогу населенню, постраждалому від вибухів на 6-му Арсеналі біля Ічні на Чернігівщині.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

"Військові передали для населення, яке перебуває в лікарнях міста Прилуки та селища Парафіївка, молочні продукти харчування. Також відповідні продуктові набори разом із хлібом у вечірній час було передано мешканцям селища Дзюбівка, що розташоване поруч з Арсеналом. Решту вантажу було залишено в одного з місцевих активістів, на базі якого, у зв’язку з тим, що у селищі й досі не працюють магазини, 13 жовтня буде організовано пункт видачі гуманітарної допомоги мешканцям, які повернулися до своїх домівок або відмовилися від евакуації", - йдеться у повідомленні.

Військові передали продукти постраждалим від вибухів під Ічнею / Фото: МОУ

У відомстві нагадують, що у селищі Дзюбівка працює пункт обігріву, де місцеві мешканці можуть отримати гарячий чай та солодощі, а з 13 жовтня — заплановано початок роботи комісій для фіксації наслідків пожежі з метою подальшого відшкодування збитків коштом державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

Читайте також: Розмінування території 6-го арсеналу планують завершити сьогодні

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-